Zabezpieczenie statku

Polityka prywatności

Kim jesteśmy

  • HoutID.nl znajduje się pod adresem Meester Kunstweg 53
    7671 ED Vriezenveen, jest odpowiedzialny za przetwarzanie danych osobowych zgodnie z niniejszym oświadczeniem o ochronie prywatności.

    Dane kontaktowe:
    HoutID.nl Mistrz Kunstweg 53
    7671 ED Vriezenveen +31 6 266 623 55

Dane osobowe, które przetwarzamy

HoutID.nl przetwarza Twoje dane osobowe, ponieważ korzystasz z naszych usług i/lub ponieważ sam nam je przekazujesz. Tutaj powinieneś pomyśleć o:
  • Imię i nazwisko
  • Adresgegevens
  • Numer telefonu
  • Email
  • Adres IP
  • Informacje o Twoich działaniach na naszej stronie internetowej
  • Przeglądarka internetowa i typ urządzenia
  • numer konta bankowego

To zależy od Twojej aktywności, które części tych danych są przetwarzane. Przy składaniu zamówienia potrzebujemy innych informacji niż przy składaniu bloga.

Specjalne i / lub poufne dane osobowe, które przetwarzamy

Nasza witryna i / lub usługa nie ma na celu zbierania danych o odwiedzających witrynę, którzy są młodsi niż 16. Chyba że mają pozwolenie od rodziców lub opiekunów. Nie możemy jednak sprawdzić, czy użytkownik jest starszy niż 16. Zachęcamy rodziców do angażowania się w działania online swoich dzieci, aby zapobiec gromadzeniu danych o dzieciach bez zgody rodziców. Jeśli jesteś przekonany, że zgromadziliśmy dane osobowe osoby nieletniej bez tego pozwolenia, skontaktuj się z nami za pośrednictwem info@houtid.nl, następnie usuwamy te informacje.

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy dane osobowe
Houtid.nl przetwarza Twoje dane osobowe w następujących celach:
– aby móc złożyć zamówienie
– na dostawę Twojego zamówienia
– wysyłanie newslettera, jeśli się na niego zarejestrowałeś
– na stronie mojego konta
– na formularzu poczty online
– opublikowanie recenzji
– opublikowanie projektu
– odpowiadać lub komentować posty publiczne

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji
Houtid.nl nie podejmuje decyzji opartych na automatycznym przetwarzaniu w sprawach, które mogą mieć (istotne) konsekwencje dla ludzi. Dotyczy to decyzji podejmowanych przez programy lub systemy komputerowe bez angażowania osoby (np. pracownika Houtid.nl).

Jak długo przechowujemy dane osobowe

Wszystkie dane osobowe przechowujemy maksymalnie przez 1 rok od ostatniego kontaktu. Jest to związane z roszczeniem z tytułu jakichkolwiek gwarancji.
dane cookie są przechowywane maksymalnie przez 6 miesięcy

Udostępnianie danych osobowych stronom trzecim

Houtid.nl korzysta z następujących firm:
- Google; Google Analytics, do anonimowego zbierania podstawowych danych w celu ewentualnej poprawy komfortu korzystania z naszej strony internetowej. 
– Hotjar; Hotjar zbiera anonimowe dane, aby dostarczać Houtid.nl informacje, aby lepiej dostosować witrynę do odwiedzających. Oświadczenie o ochronie prywatności Hotjar można znaleźć tutaj link kliknąć.
– antagonista; dostawcy hostingu, tutaj Twoje dane są przechowywane w bezpiecznej bazie danych. W polityce prywatności Antagonist możesz: link Kliknij. Możesz zmienić i usunąć swoje dane za pośrednictwem strony Houtid.nl po utworzeniu konta.
– Szymp pocztowy; dostawca newslettera do obsługi kampanii pocztowych, na które się zapisałeś
– Mollie; przetworzyć płatność
– Paypal; przetworzyć płatność
– Klarna; przetworzyć płatność
Wszystkie te firmy zostały starannie wybrane przez Houtid.nl, a Twoje bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu. Oświadczenia o ochronie prywatności i ogólne warunki można znaleźć na stronach internetowych wszystkich tych firm, przy czym jako klient, odwiedzający jesteś pośrednio chroniony zgodnie z wytycznymi AVG, GDPR. Houtid.nl pozostaje odpowiedzialny za Twoje dane i jest również pierwszym punktem kontaktu, jeśli chodzi o zmiany lub całkowite usunięcie Twoich danych. Zaloguj się do swojego konto lub złóż raport przez Poczta.

Pliki cookie lub podobne techniki, z których korzystamy

Houtid.nl używa funkcjonalnych, analitycznych i śledzących plików cookie. Plik cookie to mały plik tekstowy, który jest przechowywany w przeglądarce komputera, tabletu lub smartfona podczas pierwszej wizyty na tej stronie. Houtid.nl używa plików cookie o czysto technicznej funkcjonalności. Zapewniają one prawidłowe działanie strony i np. zapamiętanie preferowanych ustawień. Te pliki cookie służą również do prawidłowego działania strony i jej optymalizacji. Ponadto umieszczamy pliki cookie, które śledzą Twoje zachowanie podczas surfowania, abyśmy mogli oferować spersonalizowane treści i reklamy.

Podczas pierwszej wizyty na naszej stronie internetowej poinformowaliśmy Cię już o tych plikach cookie i poprosiliśmy o zgodę na ich umieszczenie.

Możesz zrezygnować z plików cookie, ustawiając przeglądarkę internetową tak, aby nie przechowywała już plików cookie. Ponadto możesz również usunąć wszystkie informacje, które zostały wcześniej zapisane, za pomocą ustawień Twojej przeglądarki. Aby zapewnić odwiedzającym witrynę większą kontrolę nad sposobem gromadzenia ich danych przez Google Analytics, firma Google opracowała dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics. Dodatek komunikuje się z Google Analytics JavaScript (ga.js), aby wskazać, że informacje o wizycie na stronie nie powinny być przesyłane do Google Analytics. Możesz znaleźć ten dodatek tutaj: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout? hl=nl

Wyjaśnienie można znaleźć na stronie: https://veiliginternetten.nl/themes/s Sytuacja / cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee /

Przeglądaj, modyfikuj lub usuwaj dane

Masz prawo wglądu do swoich danych osobowych, ich poprawiania lub usunięcia. Możesz to zrobić samodzielnie w ustawieniach osobistych swojego konta. Ponadto masz prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych przez naszą firmę oraz masz prawo do przenoszenia danych. Oznacza to, że możesz złożyć do nas wniosek o przesłanie danych osobowych, które posiadamy o Tobie w pliku komputerowym do Ciebie lub innej wskazanej przez Ciebie organizacji.

Jeśli chcesz skorzystać z prawa do sprzeciwu i/lub prawa do przenoszenia danych lub jeśli masz inne pytania/uwagi dotyczące przetwarzania danych, wyślij określone żądanie do info@houtid.nl.

Aby upewnić się, że wniosek o dostęp został złożony przez Ciebie, prosimy o dołączenie do wniosku kopii dowodu tożsamości. W tej kopii zrób zdjęcie paszportowe, MRZ (strefa odczytu maszynowego, pasek z numerami na dole paszportu), numer paszportu i numer BSN. Ma to na celu ochronę Twojej prywatności. Houtid.nl odpowie na Twoją prośbę tak szybko, jak to możliwe, ale w każdym razie w ciągu czterech tygodni.

Houtid.nl pragnie również zwrócić uwagę, że masz możliwość złożenia skargi do krajowego organu nadzorczego, holenderskiego organu ochrony danych. Możesz to zrobić za pośrednictwem następującego linku: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

W jaki sposób chronimy dane osobowe
Houtid.nl poważnie traktuje ochronę Twoich danych i podejmuje odpowiednie środki, aby zapobiec niewłaściwemu użyciu, utracie, nieautoryzowanemu dostępowi, niechcianemu ujawnieniu i nieautoryzowanym zmianom. Jeśli uważasz, że Twoje dane nie są odpowiednio zabezpieczone lub istnieją oznaki nadużycia, skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta lub za pośrednictwem info@houtid.nl
Dlaczego Houtid.nl przechowuje Twoje dane:
– Obsługa Twojej płatności
– Wysyłanie naszego newslettera i/lub broszury reklamowej
– Aby móc zadzwonić lub wysłać e-mail, jeśli jest to konieczne, aby móc świadczyć nasze usługi
– Zaoferuj Ci możliwość założenia konta
– Aby dostarczyć Ci towary i usługi
– Aby zamieścić komentarz/post/opinię

Stosujemy następujące okresy przechowywania dla następujących (kategorii) danych osobowych:
zamówienia 
Dane osobowe > 1 rok > w związku z gwarancją
Analityczne pliki cookie
Adres IP, dane przeglądarki, dane systemowe i inne dane techniczne > 6 miesięcy > w związku z poprawą korzystania ze strony internetowej
Newsletter z danymi osobowymi > do czasu wypisania się 

Houtid.nl nie sprzedaje Twoich danych stronom trzecim i udostępni je tylko wtedy, gdy jest to konieczne do wykonania naszej umowy z Tobą lub do wypełnienia obowiązku prawnego. Zawieramy umowy przetwarzania z firmami, które przetwarzają Twoje dane w naszym imieniu, aby zapewnić ten sam poziom bezpieczeństwa i poufności Twoich danych. Houtid.nl pozostaje odpowiedzialny za te operacje przetwarzania.
Houtid.nl analizuje Twoje zachowanie na stronie w celu ulepszania strony i dostosowania asortymentu produktów i usług do Twoich preferencji. 
Houtid.nl przetwarza również dane osobowe, jeśli jesteśmy do tego prawnie zobowiązani, takie jak dane, których potrzebujemy do rozliczenia podatkowego. Houtid.nl nie przechowuje Twoich danych osobowych dłużej, niż jest to bezwzględnie konieczne do realizacji celów, dla których Twoje dane są gromadzone. 

Udostępnij to:

Obsługa klienta

Wykonane do ostatniego HoutID. Wszelkie prawa zastrzeżone.